söndag

Vad säger ditt tysta budskap?

"Ett av de snabbaste sätten att påverka sin utstrålning positivt är att använda sig av en hållning och gång som förmedlar energi och tillförsikt. Status, pondus och graden av säkerhet påverkas direkt av hållningen. En hopsjunken kropp med sluttande axlar signalerar uppgivenhet och låg självkänsla, medan människor som rör sig med spänst och elasticitet förmedlar säkerhet och kraft vilket ökar dragningskraften.
Vid ett möte med en annan människa räcker en snabb glimt för att fånga upp en mängd detaljer. Vi är, enligt flera studier, förvånansvärt träffsäkra i sådana iakttagelser av andra.
Eftersom syn och hörselintryck går djupare än språket, får kroppens omedvetna uttryck - en grimas, en häftig åtbörd eller en suck på fel ställe - stor inverkan på utstrålningen.
De flesta av oss har inte en aning om hur vi faktiskt uppfattas av omgivningen. I en undersökning om hur människor gick till väga för att få andras gillande, var tre fjärdedelar helt omedvetna om vilka beteenden de använde sig av.
-
Under intensiva och laddade ögonblick i våra liv är vi alla karismatiska. När vi är så starkt motiverade att nästan inget kan stoppa oss. När vi är djupt förälskade eller känner helig ilska över en orättvisa. När vi vunnit en efterlängtad seger, blivit förälder för första gången, förlorat någon vi håller kär och i liknande känslostormar."

Ur Karismakoden av Eva Kihlström

2 kommentarer:

Micke sa...

Undrar om jag någonsin kommer märka av att en spänstig och elastisk kroppsföring ökar dragningskraften...

Tänk om man kunde höra vad folk tänkte, bara när man ville.

Anna sa...

ja det skulle vara något :) livet skulle bli en aning mer spännande då