torsdag

Glöd och passion ger kraft

Det är svårt att måla upp visioner om man inte funnit mål och mening i sitt liv. Därför behöver vi veta vad vi glöder för.
Det är inte frånvaro av rädsla som får människor att begå stordåd. Att brinna för något innebär att få tillgång till kraft, energi och mod man inte visste att man hade. Det behövs flera hundra sätt att väcka upp lusten, glädjen, entusiasmen och tron att orka hålla fast vid sin övertygelse, för dessa kvaliteter är den innersta substansen i personlig karisma.
Sällan går vi efter lustprincipen i våra arbeten. Men det är när vi får syssla med det vi tycker är roligt som vi blir engagerade, passionerade och får stark dragningskraft. Det är svårt att stråla om vi är i sammanhang där vi inte trivs. Ingen kan göra dundrande succé med något han eller hon avskyr.
För att bli riktigt bra på något krävs att det är en hjärtesak för oss. Det är till exempel sällan som enbart rent fysiska förutsättningar avgör om en idrottare lyckas eller ej. Istället är det graden av engagemang, drivkraft och hängivenhet som fäller avgörandet. Att följa sina innersta drömmar kräver mod och övertygelse, disciplin att hålla fast vid dem och uthållighet för att se dem bära frukt.

Ur Karismakoden av Eva Kihlström

Inga kommentarer: